Talijanski tiramisu

Talijanski tiramisu je omiljeni desert, naravno postoje i drugi deserti ali tiramisu se najviše izdvaja. Najprije je nastajao u kućnoj varijanti pa se je proširio na tržište. Jedan od sastojaka jeste i sir mascarpone o kojem sam Vam već pisala. Za ovaj desert morate imati itekako kvalitetne, svježe sastojke a i da odvojite svoje vrijeme.



Potrebni sastojci:
-         5 žumanaca  (domaćih jaja)
-         5 kašika šećera
-         500 g mascarpone sira
-         1 kutija piškote
-         1 kesica vanilin šećer
-         Kakao u prahu za posipanje
-         Crna kafa




Priprema:
U posudu dodajte 5 žumanaca i vanilin šećer i to umutite mikserom. Posle dodajte sir mascarpone i ponovo miksajte dok se smjesa ne sjedini, dodajte aromu amaretto i vanilu.
U pleh za pečenje (pravougaoni) poredajte piškote i prelijte ih kafom.
Umućeni krem jednako rasporedite i peko toga postite kakaom u prahu.

Gotovi tiramisu ostavite u frižider preko noći. Zbog svježih sastojaka  čuvajte ga u frižideru.



 Uživajte...

Sa ljubavlj Sabina Emkić

Primjedbe

POPULARNI POSTOVI

Shopping u Milanu

Talijanski sir Mascarpone i Ricotta

Shopping u Rimu