Talijanski tiramisu
Talijanski
tiramisu je omiljeni desert, naravno postoje i drugi deserti ali tiramisu se
najviše izdvaja. Najprije je nastajao u kućnoj varijanti pa se je proširio na
tržište. Jedan od sastojaka jeste i sir mascarpone o kojem sam Vam već pisala.
Za ovaj desert morate imati itekako kvalitetne, svježe sastojke a i da odvojite
svoje vrijeme.
Potrebni
sastojci:
-
5
žumanaca (domaćih jaja)
-
5
kašika šećera
-
500
g mascarpone sira
-
1
kutija piškote
-
1
kesica vanilin šećer
-
Kakao
u prahu za posipanje
-
Crna
kafa
Priprema:
U
posudu dodajte 5 žumanaca i vanilin šećer i to umutite mikserom. Posle dodajte
sir mascarpone i ponovo miksajte dok se smjesa ne sjedini, dodajte aromu amaretto
i vanilu.
U
pleh za pečenje (pravougaoni) poredajte piškote i prelijte ih kafom.
Umućeni
krem jednako rasporedite i peko toga postite kakaom u prahu.
Gotovi
tiramisu ostavite u frižider preko noći. Zbog svježih sastojaka čuvajte ga u frižideru.
Uživajte...
Sa ljubavlj Sabina Emkić
Primjedbe
Objavi komentar